טיפים להקמת גינות
בבתים פרטיים, הגינה משמשת כחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהבית ומשפיעה על המראה החיצוני שלו במידה רבה. כדי שהמראה הסופי של הגינה יענה על כל הציפיות שלכם ויצור את הרושם אותו אתם רוצים להשיג, תכנון הגינה חייב להיעשות תוך תשומת לב מרובה לכל הפרטים. על מה לשים דגש בעת הקמת גינות, ממה מומלץ להימנע ואיפה מתחילים? הנה כל הדגשים החשובים.הקמת גינה חדשה - איפה מתחילים?
השלב הראשוני בהקמת גינות הוא תכנון מקדים. בשלב זה עליכם לעשות קצת שיעורי בית ולגלות מהו סוג הקרקע בחצר שלכם, מהו האקלים האופייני לאזור, האם החצר שלכם מוצלת, האם היא מוארת, מה כיוון השמש ועוד. אחרי שחקרתם את הצד הטכני, זה הזמן לעבור להעדפות שלכם ולהחליט איזה צבעים ישלטו בגינה שלכם, מה יהיה גודל הצמחים, האם אתם רוצים משטח דשא רחב, אזורי ישיבה, פינת מנגל, סלעים. האם אתם מעדיפים דק גדול או חיפוי קרקע. והאם אתם רוצים גן ירק או פינה לתבלינים. כמובן שניתן לשלב בגינות גם אלמנטים נוספים ועליכם לבחור את אלו שמתאימים לכם ביותר.- אבנים לגינה
- דשא
- הקמת-גינה
- הקמת גינות
- הקמת גינות
- עיצוב גינות
- הקמת גינה
לבד או עם עזרה מקצועית?

פינוי-והקמת-גינה-חדשה
תחזוקה מינימלית או השקעה מקסימלית?

הקמת-גינה-חדשה
טיפים לטיפול בגינה
- גיזום צמחים – לפני שאתם ממהרים לגזום כל ענף סורר קחו בחשבון, שלכל צמח עונת גיזום משלו וברוב המקרים צריך לדעת מה לגזום וגם איך לגזום. לכן לפני שאתם מתכוונים להתחיל לחתוך את כל מה שאתם רואים, כדאי שתתייעצו עם אנשי מקצוע מנוסים.
- השקיה – תהליך הקמת גינות כולל התקנה של מערכת השקיה חסכונית במים. במקרה שאין לכם אחת כזו, השקו את הגינה תוך כדי שאתם מתייחסים לעונת השנה. לדוגמא בקיץ כדאי להשקות בשעות הערב או הבוקר כדי שהמים לא יתאדו ובחורף אפשר להשקות פחות ולהסתמך על הגשמים.
- הדברה - אחד האתגרים בטיפול בגינה הוא התמודדות עם מזיקים. אם אתם מעוניינים בטיפול במזיקים ידידותי לסביבה, ישנם המון מוצרים כאלו שתוכלו להשיג. כמובן שלכל בעיה יש טיפול נקודתי ועליכם לקבל חוות דעת לפני שאתם פועלים.