מתכננים הקמת גינה? מעולה! לפניכם 10 דגשים חשובים אשר יקלו על התהליך…
יש לתכנן היטב כיצד אנו נרצה לראות את הגינה החדשה ולהתייחס לכל אלמנט בכובד ראש, זה מתחיל בעיצוב ותכנון, עובר לבחירת גנן מתאים עם ניסיון בתחום ומסתיים לנגיעות אחרונות אשר יעשו את גינתכם קסומה ונעימה.
1. רעיונות –
לכל גינה יש את האופי שלה, גם לגינה שלכם יהיה את הנגיעה אשר אתם תביא אליה, את ההשראה הזו נסו לקבל מתמונות בגוגל או מגינות קיימות, רשמו הכל ושרטטו זאת על גבי תכניות המבנה, זה הזמן להשתגע עם הדמיון, בשלב זה אל תחשבו על עניין כלכלי ומחיר הגינה, רשמו כל רעיון מתוך מחשב שניתן לבצעו מחומרים מקוריים או אולי יותר זולים ואולי בכלל תבצעו זאת בעתיד היותר רחוק…
2.עיצוב "חדרים" –
גינה פרקטית מורכבת מאזורים שונים, החל מאזור כניסת הבית אשר לרוב הוא החשוב ביותר ועד פינת ישיבה האחורית, חשבו היכן ימוקם המנגל, המחסן, אולי בוסתן עצים קטן ואולי פינת קפה מרוחקת? חשבו האם תרצו לשלב אזור עם מים ואולי בכלל בריכת דגי נוי?
3. חומרים –
חשבו אילו חומרים הייתם רוצים לראות בגינתכם, רחבה מדקים? ריצוף? אבנים טבעיות או בכלל בטון מוחלק? עשו זאת גם לגבי השבילים ההיקפיים, דמיינו מה יתחום את הגינה, חייץ גנני? חומת בטון, גדר עץ או אלומיניום? דשא אמיתי או סינטטי? תנו דגש בנושא זה גם לסככות, אדניות, ספסלים וכו'…
4. צמחייה –
בשלב התכנון הראשוני תחשבו על מיקום הצמחים, אל תרדו לעומק ולסוגים אלא רק איפה הייתם רוצים למקם עצים, שיחים ופרחים, אין לרדת לפרטים כי ישנם צמחים אשר לא יכולים להיות מתחת לעצים גדולים, ישנם שיחים אשר לא מתאימים לצל או שמש ולכן נגיע לשלב זה אוטוטו
5. תקציב –
ברוב המקרים הקמת גינה הוא התהליך האחרון של הבנייה, וכמובן שבסוף הבנייה אין לנו עודפים של כסף… חשבו מה התקציב שלכם ואם הוא נראה דל יחסית עשו תוכניות בשלבים, שלב התשתית, שלב מערכת ההשקיה, צמחים, שבילים ובסוף אלמנטים משלימים. במידה והתקציב מאפשר מומלץ לקחת את שירותיו של חברת עיצוב גינות אשר תעזור בקבלת החלטות בנוגע לעיצוב הכללי, בחירת הצמחים השונים ותפקח על הגנן המבצע ובמידה ואין תקציב למעצב מקצועי ראו את הסעיף הבא…
6. בחירת חברת גינון –
עולם הגננות התחלק לשניים, גננים אשר רוב הזמן מבצעים אחזקות חודשיות ולכאלו אשר מבצעים הקמות גינות, נכון שאין כאן לבן-שחור יגנו אשר מבצע את זהותי כול גם לבצע הקמות אבל חברה בעלת ניסיון עשיר וכל המשאבים שלה מתרכזים בבניית גינות כנראה תבצע אתה עבודה ברמה גבוהה יותר , חשוב מאוד שהכימיה שלכם עם הגנן תהייה מושלמת והוא ייתן את חוות דעתו המקצועית על הנושים השונים, חברת גינון מקצועית יכולה בהחלט להחליף את רוב פעילות מעצב הגינות.
7. שלב התשתיות
– בשלב זה תכננו מעברי מים מתחת לשבילים, חשבו היכן תמוקם טרסה או אם נדרש להרים מסלעה גדולה לתחימה? במידה והבית חדש וודאו שהאדמה חומה ממעמקים והיא עשירה בחומרים הנחוצים ואם הבית כבר קיים שקלו לבצע בדיקה האם האדמה טובה. במידה ולא צריך לשקול לחבר למערכת ההשקיה משאבת דישון אוטומטית או לקחת בחשבון להוסיף לאדמה את הנחוץ באופן ידני.
8. קניית צמחים –
אז כבר יש לנו תוכנית היכן אנו רוצים כל סוג של צמח והגיע הזמן ללכת למשתלה ולבחור את כוכביי הגינה, מומלץ להגיע למשתלה עם תוכנית של הגינה ולהתייעץ עם מעצב הגינה שלכם/גנן/המוכרת שבמשלתה מה מתאים להיכן, טיפ – תמיד יהיה לכם יותר צמחים משתכננתם אז שימו הכל בצד ובסוף חישבו פעמיים האם באמת הכל נחוץ, חישבו האם מבחינה כלכלית מתאפשר לכם לקנות את הצמחים בוגרים ובמידה ולא ושאלו את המוכרת האם יש את הצמחים ביותר קטן.
9. שתילות והשקיה
– כשאתם מגיעים לשטח עם הצמחים תחילה מקמו את השתילים במקומם אך אל תשתלו לפני שבחנתם את כל מכלול הגינה, וודאו שאכן התמונה הכוללת נכונה ודמיינו כיצד הגינה תיראה עוד מספר שנים כאשר הצמחים יהיו גדולים, כוונו השקיה נכונה לכל אחד מיהם ודאגו והוסיף להם מים מצינור מיד לאחר השתילה. חישבו גם על איזו תאורת גינה תשרת אתכם הכי טוב.
10. פינישים אחרונים
– שלב זה הוא החשוב מכולם, וודאו כי אתם מבינים היטב כיצד לתכנת בעצמכם את מחשב ההשקיה ויש לכם את פתח האחריות לתקלות, ראו שאין נצילות מים ממערכת ההשקיה, במידה ויש אבני מדרך אז שהם "יושבות" היטב במקומם וראו שכל לשביעות רצונכם, הרבה יתר קל לשכנע חברת גינון לסדר משהו כשהם כבר במקום מאשר להביא אותם במיוחד בשביל איזה חתיכת צינור בולט או הדרכה על כיצד לכבות את מחשב ההשקיה. בכל מקרה חברת גינון מקצועית תמצא זמן לכל תקלה אך שילמתם כסף למשהו מושלם ודרשו זאת…
במידה ואתם מעוניינים בקבלת הצעת מחיר לעיצוב או הקמת גינות
צרו קשר ותאמו פגישה ללא התחייבות, אנו נגיע אליכם וניתן את דעתנו כיצד ניתן למקסם את הפוטנציאל של גינתכם, טל משרד -073-7969732